טונה סטארקיסט 
מיוחד לחורף הישראלי: סלט טונה קר חם  

מיוחד לחורף הישראלי: סלט טונה קר חם

 
טונה סטארקיסט |
 

בלי קשר למזג האוויר בחוץ, עם הסלט הזה לא תוכלו לטעות: סלט טונה ושעועית ירוקה עם תפודונים וחרדל גרגירים. אז איך מכינים? צפו עכשיו

 
 
 
 
 
 
 
 
 

המתכון פרי יצירתו של השף רהב הררי

 השף רהב הררי בפעולה
  השף רהב הררי בפעולה  
 צילום: נענע10 
 

מרכיבים לסלט בינוני:


2קופסאות טונה בשמן זית, מסוננות

חופן  שעועית ירוקה צעירה(אפשר קפואה)ללא גבעולים

8 תפודונים קטנים מבושלים

2 שיני שום כתושות

בצל סגול פרוס לחצאי טבעות

כוס עלי פטרוזיליה

קורט צ'ילי יבש גרוס

2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים צרפתי

2 כפות חומץ בין יין אדום

חצי לימון עם הקליפה קצוץ לקוביות קטנטנות

8 כפות שמן זית

כפית דבש

מלח, פלפל שחור גרוס

 

 
טונה סטארקיסט בהכנה
 טונה סטארקיסט בהכנה 
 צילום: נענע10 
 

אופן ההכנה:


בסיר מים רותחים עם מעט מלח מבשלים את השעועית כ-4 דקות.

במקביל מערבבים בקערה דבש, שום, חומץ, לימון קצוץ, שמן זית וצ'ילי, מעט מלח ופלפל ומערבבים היטב.

דקה לפני שהשעועית מוכנה מוסיפים למים את התפודים לחימום של דקה, מסננים ומעבירים לקערה כאשר הם חמים(כך הם יספגו יותר טעמים), מערבבים היטב, אם צריך מוסיפים מעט שמן זית, משאירים מכוסה למשך 2 דקות, מוסיפים את הטונה הבצל והפטרוזיליה,מערבבים ומתקנים תיבול, במרכז קערה עמוקה  מניחים את הסלט בסידור מדורה(בגבעונת כלפי מעלה) ומגישים.

 

מומלץ להגיש חמים אבל אפשר גם קר.

 

 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by