טונה סטארקיסט 
טונה סטארקיסט בניחוח איטלקי  

טונה סטארקיסט בניחוח איטלקי

 
טונה סטארקיסט |
 

איך מכינים פסטה של "נערות חרוצות"? בואו לראות איך מטונה, עגבניות, זיתים וצ'ילי יוצא מתכון חלומי

 
 
 
 
 
 
 
 
 

המתכון פרי יצירתו של השף רהב הררי

 
השף רהב הררי בפעולה
 השף רהב הררי בפעולה   

 מרכיבים ל4 מנות:

 

2 קופסאות סטאר קיסט בשמן זית, מסוננות

חבילה/500 גר' פסטה פנה

5 פילה אנשובי

4 שיני שום פרוסות דק

כפית שטוחה, סוכר חום בהיר

2 כוסות עגבניות שרי/תמר חתוכות לקוביות קטנות

חצי כוס יין לבן

1/3 כוס זיתי קלמטה מגולענים קצוצים

כף צ'ילי אדום קצוץ דק ללא הליבה והגרעינים

גרידה ומיץ מלימון 1

כוס עלי בזיליקום קצוצים גס

כוס רוקט קצוץ גס

1/4 כוס שמן זית כתית משובח

מלח, פלפל שחור גרוס דק

 
 
טונה סטארקיסט בהכנה
 טונה סטארקיסט בהכנה   

 אופן ההכנה:

 

מערבבים את הבזיליקום עם מעט מלח ופלפל, שמן זית וטונה ונותנים לזה לשבת קצת.

בינתיים מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, בדרך כלל זה מוכן "אל דנטה כדקה וחצי לפני מה שכתוב על השקית.

ברגע שהכנסנו את הפסטה למים, מחממים מחבת גדולה, מוסיפים כמות יפה של שמן זית ומטגנים בו את האנשובי, מועכים אותו עם כף מעץ ומוסיפים צ'ילי, שום, סוכר וזיתים, מטגנים כדקה ומוסיפים את העגבניות, מטגנים כ2 דקות ומוסיפים את היין ומיץ הלימון ומצמצמים  לכדי חצי מכמות הנוזלים, מוסיפים את הטונה ומבשלים מעט, מוסיפים קצת ממי הבישול של הפסטה ומוסיפים לו את השמן זיץ ומתקנים תיבול.בזמן הזה הפסטה כבר מוכנה, מסננים אותה ומוסיפים את הרוטב לסיר שבו בושלה הפסטה, מחזירים פנימה את הפסטה, מוסיפים רוקט וגרידת לימון ומערבבים עד שהרוטב עוטף בנדיבות את הפסטה.

אם הרוטב סמיך מידי אפשר להוסיף מעט מים ולהגיע למרקם הרצוי.

 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by